Voor wie onder de veronderstelling was dat Arganolie hèt Marokkaanse export olieproduct is, heeft het volledig mis. Als het gaat om beauty is er één, maar dan ook echt één olie die de kroon spant. Deze verdient dan ook dubbel en dwars de bijnaam ‘vloeibaar goud’. En dit is…Olijfolie!

‘Huh, maar olijfolie eet je toch?’

‘Ja, ook, en het wordt ook al eeuwenlang gebruikt als beauty product voor je lichaam.’

Natuurlijk zijn er wat betreft de productie van deze olie verschillen in verwerking zodat het als voedsel of schoonheidsolie kan worden gezien.

 

Historie

Niet alleen in Marokko wordt olijfolie als huidolie gebruikt, ook in andere delen van de wereld zoals het Midden-Oosten. Er zijn tevens historische bronnen -van het jaar 600- bekend waarin wordt verteld dat men olijfolie als olie voor het huid zag. Een van die bekende historische bronnen is Cleopatra. In haar geheime schoonheidsboek deelt ook zij olijfolie als één van haar middelen voor een stralende huid!

 

Eigenschappen

Maar waarom wordt olijfolie dan gebruikt als olie voor het lichaam/huid? Wat doet het dan precies?
Nou, daar zijn wat minder bronnen over bekend. Het ziet er naar uit dat olijfolie oneindig veel genezing biedt dat het niet meer bij te houden is, laat staan op te sommen. Ze zeggen dat het niet alleen allerlei kleine huid problemen oplost zoals grauwheid en andere oneffenheden, of middelgrote huid problemen zoals psoriasis, maar ook hele grote; zoals huidkanker. Dat laatste is bij de oudere Marokkaanse generatie al jaren bekend. Olijfolie is een wondermiddel tegen kanker, dat is inmiddels een feit. En wat betreft onze voorouders ook een feit waarover niet valt te twisten.
Sterker nog, met onze hedendaagse technologie zijn er talloze wetenschappelijke onderzoeken gedaan die claimen dat olijfolie beter als bestrijding werkt tegen kanker, dan normale bestraling. Olijfolie zou binnen maar liefst 30 minuten hetzelfde aantal kankercellen vernietigen als een gehele sessie bestraling. En dat terwijl het de goeie cellen levend houdt (geen haaruitval meer dus!).*

 

Vervaardiging

Zoals wij al zeiden; het proces van verwerking maakt uit voor welk doel je de olie kan gebruiken. Des te belangrijker voor ons dat het op een verantwoorde manier wordt vervaardigd, waardoor het dus de bestanddelen blijft behouden die nodig zijn om het resultaat te krijgen. Olijfolie kan op verschillende manieren worden gemaakt. Een simpele, maar snoeiharde regel: des te ouder de technieken, des krachtiger de olie is. Des te ouder de techniek, des te meer mankracht er nodig is en zo min mogelijk wordt gewerkt met machines.

 

Ook benieuwd naar ons proces? Stay tuned voor een leuk filmpje!

 

 

Bron:

*Sciencedaily: https://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150302141241.htm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu